poniedziałek, 1 grudnia 2025

Bagietka czosnkowa zapiekana z serem camembert, szynką i pomidorkami

 

Co będzie potrzebne:


- bagietka czosnkowa - 2 sztuki
- ser camembert - 1 sztuka
- ulubiona szynka - kilka plasterków
- pomidory koktajlowe -  około 10 sztuk 
- czosnek - 4 ząbki

Bagietkę kroimy w plastry i układamy dookoła naczynia żaroodpornego lub okrągłej blaszki. 
Ser camembert na wierzchu nacinamy ostrym nożem robiąc taką "kratkę", układamy go na środku naczynia. Na ser wyciskamy czosnek, można go też bardzo drobno posiekać. Układamy ulubiona szynkę i połówki małych pomidorków.


Tak przygotowaną blaszkę wkładamy do nagrzanego do 180-200 C piekarnika i zapiekamy około 12 minut, aż bagietka się przyrumieni a ser zmięknie.
   

Fajna szybka przekąska, na niespodziewanych gości. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  bardzo łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz