czwartek, 3 października 2024

Ogórkowe roladki nadziewane serkiem śmietankowym i kiełkami

 

Co będzie potrzebne: 

- ogórek zielony długi szklarniowy - 1 sztuka
- serek śmietankowy kanapkowy - 1 opakowanie
- kiełki jakie lubicie - u mnie kiełki rzodkiewki - garść

Ogórka kroimy w bardzo cienkie plasterki, ja użyłam obieraczki do warzyw.


Plasterki osuszamy na ręczniku papierowym, ogórek puszcza dużo wody, a nam zależy żeby plastry były w miarę suche.
Na każdy plasterek ogórka nakładamy łyżkę serka śmietankowego i rozsmarowujemy po całym plasterku.

Kiełki kroimy nożem na mniejsze kawałki, kładziemy na serku. 


Ogórki zwijamy w ruloniki.
Gotowe przekładamy na talerz. Najlepiej smakują schłodzone. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz