Co będzie potrzebne:
- ogórek zielony długi szklarniowy - 1 sztuka
- serek śmietankowy kanapkowy - 1 opakowanie
- kiełki jakie lubicie - u mnie kiełki rzodkiewki - garść
Ogórka kroimy w bardzo cienkie plasterki, ja użyłam obieraczki do warzyw.
Plasterki osuszamy na ręczniku papierowym, ogórek puszcza dużo wody, a nam zależy żeby plastry były w miarę suche.
Na każdy plasterek ogórka nakładamy łyżkę serka śmietankowego i rozsmarowujemy po całym plasterku.
Na każdy plasterek ogórka nakładamy łyżkę serka śmietankowego i rozsmarowujemy po całym plasterku.
Kiełki kroimy nożem na mniejsze kawałki, kładziemy na serku.
Ogórki zwijamy w ruloniki.
Gotowe przekładamy na talerz. Najlepiej smakują schłodzone. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz