Wątróbka z granatem
Co będzie potrzebne:
- wątróbka drobiowa - 40 dkg
- granat - 1 sztuka
- olej - 2 duże łyżki
- przyprawy: pieprz czarny, sól,
Wątróbki drobiowe oczyszczamy z żyłek i błon. Płuczemy w zimnej wodzie.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Smażymy wątróbkę na złoty kolor z obu stron. Uwaga, wątróbka dość mocno pryszcze podczas smażenia.
Granat przekrawamy na ćwiartki, delikatnie wyjmujemy wszystkie pestki.
Do usmażonej wątróbki dodajemy pestki granatu. Całość dusimy 3 minut na małym ogniu delikatnie mieszając. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli.
To moja kolejna wariacja na temat wątróbki z owocami, bardzo pyszna, polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Coś mi się wydaje, że mój mąż byłby takim daniem zachwycony :)
OdpowiedzUsuń