Co będzie potrzebne:
- ciasto francuskie świeże - 1 opakowanie
- wędlina (jaką lubicie) - 5 plasterków
- ser żółty - 5 plasterków
- papier do pieczenia - 1 arkusz
- długie patyczki do szaszłyków
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy z paski o grubości 2 centymetrów.
Plasterki wędlin i sera kroimy w podobne paski, układamy na cieście francuskim.
Paski ciasta francuskiego zwijamy tworząc choinkę i nadziewamy na patyczki.
Z sera żółtego wycinamy gwiazdki, będą naszym czubkiem choinki :)
Gotowe choinki przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Pieczemy 15 minut.
Na upieczone choinki nakładamy serowy czubek. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz