czwartek, 14 stycznia 2021

Choinki z ciasta francuskiego z szynką i serem

 

Co będzie potrzebne: 

- ciasto francuskie świeże - 1 opakowanie
- wędlina (jaką lubicie) - 5 plasterków
- ser żółty - 5 plasterków
- papier do pieczenia - 1 arkusz
- długie patyczki do szaszłyków

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy z paski o grubości 2 centymetrów.


Plasterki wędlin i sera kroimy w podobne paski, układamy na cieście francuskim.


Paski ciasta francuskiego zwijamy tworząc choinkę i nadziewamy na patyczki.


Z sera żółtego wycinamy gwiazdki, będą naszym czubkiem choinki :)


Gotowe choinki przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Pieczemy 15 minut. 
Na upieczone choinki nakładamy serowy czubek. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz