- ciasto francuskie świeże - 1 opakowanie
- jabłka - 2 duże
- białko jajka - 1 sztuka
- cukier - 1 łyżka
- cynamon - 1 łyżka
Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w kosteczkę, posypujemy cukrem i cynamonem, mieszamy.
Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy kwadraty wielkości 10x10 centymetrów. Na każdy kwadrat ciasta francuskiego kładziemy łyżeczkę wcześniej przygotowanych jabłek.
Zawijamy rogi tworząc paczuszki.
Tak przygotowane paczuszki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie smarujemy białkiem i posypujemy odrobiną cukru.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 C i pieczemy 15 minut.
Ciasteczka są pyszne, chrupiące i mocno cynamonowe. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz