środa, 20 lipca 2016

Róże z ciasta francuskiego z jabłkami


Co będzie potrzebne:


- ciasto francuskie świeże - 1 opakowanie
- jabłka - 2 duże

- cukier - 1 łyżka
- papier do pieczenia - 1 arkusz


Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w plasterki.

 

Na patelnie wlewamy odrobinę wody, układamy plasterki jabłek i prużymy żeby troszkę zmiękły.
 

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w paski o grubości 2 centymetrów.
Na pasek ciasta francuskiego kładziemy plasterki jabłek obok siebie i zwijamy.



Powstają nam róże. Przekładamy je do foremki silikonowej (bądź bezpośrednio na papier do pieczenia).


Posypujemy cukrem.




Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Róże wkładamy do gorącego piekarniki i pieczemy 15 minut. Smakują wyśmienicie, a jak wyglądają :)

SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz