- ciasto francuskie świeże - 1 opakowanie
- jabłka - 2 duże
- cukier - 1 łyżka
- papier do pieczenia - 1 arkusz
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w plasterki.
Na patelnie wlewamy odrobinę wody, układamy plasterki jabłek i prużymy żeby troszkę zmiękły.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w paski o grubości 2 centymetrów.
Na pasek ciasta francuskiego kładziemy plasterki jabłek obok siebie i zwijamy.
Powstają nam róże. Przekładamy je do foremki silikonowej (bądź bezpośrednio na papier do pieczenia).
Posypujemy cukrem.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Róże wkładamy do gorącego piekarniki i pieczemy 15 minut. Smakują wyśmienicie, a jak wyglądają :)
SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz