Co będzie potrzebne:
- ciasto francuskie świeże - 1 opakowanie
- truskawki - 20 dkg
- białko jajka - 1 sztuka
- cukier - 1 łyżka
Truskawki myjemy.
Kroimy w kosteczkę, posypujemy cukrem, mieszamy.
Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy kwadraty wielkości 10x10 centymetrów.
Na każdy kwadrat ciasta francuskiego kładziemy łyżeczkę truskawek.
Zawijamy rogi tworząc paczuszki.
Tak przygotowane paczuszki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie smarujemy białkiem i posypujemy odrobiną cukru.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 C i pieczemy 15 minut.
Ciasteczka są pyszne, najlepiej smakują ciepłe. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz