Co będzie potrzebne:
- schab - około 1 kg
- chrzan - 1 słoiczek
- mąka - 1 szklanka
- śmietana 18% - 300 ml
- wywar warzywny - jedna szklanka
- olej do smażenia
Schab kroimy w plastry grubości około 1 centymetra. Rozbijamy tłuczkiem z obu stron.
Każdy kotlet smarujemy chrzanem i zawijamy. Na koniec spinamy wykałaczką.
Tak
przygotowane roladki obtaczamy w mące. Na
patelni rozgrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wkładamy roladki i smażymy z
każdej strony po minucie na rumiano.
Na koniec podlewamy szklanką wywaru, chwilę dusimy.
Dodajemy śmietanę, mieszamy, żeby smaki się połączyły.
Ciepłe roladki podajemy na obiad, u mnie z buraczkami i ziemniakami puree. Fajnie smakują i mimo dużej ilości chrzanu nie są ostre. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz