czwartek, 26 maja 2016

Schab w sosie chrzanowym


Co będzie potrzebne: 
- schab - około 1 kg
- chrzan - 1 słoiczek
- mąka - 1 szklanka
- śmietana 18% - 300 ml 
- wywar warzywny - jedna szklanka
- olej do smażenia

Schab kroimy w plastry grubości około 1 centymetra. Rozbijamy tłuczkiem z obu stron.
 

Każdy kotlet smarujemy chrzanem i zawijamy. Na koniec spinamy wykałaczką.


Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wkładamy roladki i smażymy z każdej strony po minucie na rumiano.


Na koniec podlewamy szklanką wywaru, chwilę dusimy.

 
Dodajemy śmietanę, mieszamy, żeby smaki się połączyły.

 
Ciepłe roladki podajemy na obiad, u mnie z buraczkami i ziemniakami puree. Fajnie smakują i mimo dużej ilości chrzanu nie są ostre. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz