czwartek, 26 maja 2016

Jajka marynowane w buraczkach


Co będzie potrzebne: 
 
- jaja -4 sztuki
- ocet winny - pół szklanki
- koncentrat barszczu czerwonego - 1 szklanka
- woda przegotowana  - 1 szklanka
- duży słoik


Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. 
Do dużego słoika wkładamy obrane jajka. Zalewamy je marynatą przygotowaną z koncentratu buraczanego, wody i octu. Jajka powinny być całe zanurzone w marynacie. Zostawiamy je tak na 12 godzin, najlepiej na całą noc w lodówce.
 
Rano zalewę wylewamy, jajka wyjmujemy i przekrawamy na pół.

 

Układamy na półmisku na sałacie. Wyglądają przepięknie na wielkanocnym stole. SMACZNEGO
Stopień trudności:  łatwe

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz