Co będzie potrzebne:
- udźce z kurczaka bez kości - około 0,5 kg
- pieczarki - 30 dkg
- boczek wędzony - 10 cienkich plastrów
- olej - 3 duże łyżki
- przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
Udźce z kurczaka myjemy.
Pieczarki myjemy. Kroimy w plasterki, smażymy na oleju.
Na koniec przyprawiamy pieprzem, czosnkiem i majerankiem.
Mięso z udźca z kurczaka kładziemy na desce, na każdy kawałek kładziemy wcześniej przygotowane pieczarki.
Roladkę zawijamy w plaster wędzonego boczku.
Tak przygotowane roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Zapiekamy w piekarniku około 40 minut w temperaturze 220 C.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką. SMACZNEGO
Stopień trudności: łatwe
Wygląda bardzo apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń