czwartek, 26 maja 2016

Roladki z udka z kurczaka z pieczarkami


Co będzie potrzebne: 

- udźce z kurczaka bez kości - około 0,5 kg 
- pieczarki - 30 dkg
- boczek wędzony - 10 cienkich plastrów
- olej - 3 duże łyżki
- przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek, majeranek

Udźce z kurczaka myjemy.
 

Pieczarki myjemy. Kroimy w plasterki, smażymy na oleju.



Na koniec przyprawiamy pieprzem, czosnkiem i majerankiem.


Mięso z udźca z kurczaka kładziemy na desce, na każdy kawałek kładziemy wcześniej przygotowane pieczarki. 
 

Roladkę zawijamy w plaster wędzonego boczku.
 

 Tak przygotowane roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego.


Zapiekamy  w piekarniku około 40 minut w temperaturze 220 C.
 

Podajemy  z ziemniakami i ulubioną sałatką. SMACZNEGO
Stopień trudności:  łatwe 




 

1 komentarz: