niedziela, 29 maja 2016

Quesadillas z kurczakiem


Co będzie potrzebne:

- pierś z kurczaka - 1 podwójna
- ser żółty - 20 dkg
- papryka żółta, zielona, czerwona - po 1 sztuce 

- cebula - 3 sztuki
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek, przyprawa do kurczaka, papryka ostra
- olej do smażenia mięsa 

- masło - 2 łyżezki
- gotowe placki tortilla - 6 - 8 sztuk



Paprykę myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne. Kroimy w paski. Podsmażamy na oleju.



Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy do papryki.



Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plastry, przyprawiamy dość mocno. Smażymy na patelni grillowej. Po usmażeniu kroimy w paski. 


Ser tarkujemy na grubych oczkach.


W tortownicy układamy na przemian, placek, farsz mięsno-cebulowo-paprykowy i ser żółty.


Przykrywamy kolejnym plackiem. I tak do wypełnienia całej tortownicy.


 Na ostatnią warstwę tortilli kładziemy wiórki z masła.



Tak przygotowaną  Quesadillas wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 C no około 30 minut.



Gorącą  podajemy z sosem czosnkowym lub salsą. SMACZNEGO
Stopień trudności:  łatwe





2 komentarze:

  1. Quesa w takim wykonaniu zaspokoi każdy głód! 10/10 i zamawiam na wynos! /M4

    OdpowiedzUsuń