Testowałam ostatnio gotowe przyprawy do kurczaka które można dostać w markecie.
- Na pierwszy ogień poszła przyprawa do kurczaka po staropolsku, kurczak wyszedł smacznie, przepis TUTAJ
- Na drugi ogień poszła przyprawa do drobiu po myśliwsku, ten kurczak również nam smakował, przepis TUTAJ
- Na trzeci ogień poszła przyprawa farmerski kurczak, mięsko smaczne tylko za słone, przepis TUTAJ
Dziś testowałam czwartą już gotową przyprawę: Złoty kurczak
Co będzie potrzebne:
- kurczak - 1 sztuka
- olej - 2 łyżki stołowe
- przyprawa do drobiu: złoty kurczak
Kurczaka myjemy w zimnej wodzie. Ja przekroiłam go na pół, porcja dla dwóch bardzo głodnych osób :)
Mięso smarujemy delikatnie olejem i posypujemy gotową przyprawą z każdej strony.
Tak przygotowanego kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Kurczaka pieczemy około 80 minut.
Po 80 minutach kurczak jest gotowy, chrupiący i rumiany.
Do kurczaka podałam frytki, bo moja rodzina je uwielbia :). Kurczak był pyszny, jak na razie najlepszy z testowanych. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz