Co będzie potrzebne:
- cebula czerwona - 1 sztuka
- śledzie matiasy - 4 płaty
- buraki czerwone gotowane - 2 duże sztuki
- jajka - 4 sztuki
- majonez - 3 łyżki
- sól, pieprz czarny
Cebulę obieramy z łupinek, kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Płaty śledziowe kroimy w paski, a następnie w kostkę.
Ugotowane buraki obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę.
Jajka gotujemy na twardo.
Po ugotowaniu, studzimy je, obieramy i kroimy w mała kostkę.
Do miski wkładamy pokrojoną cebulę, śledzie, buraka, jajka, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładamy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę schładzamy w lodówce. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz