Co będzie potrzebne:
- cebula - 2 sztuki
- śledzie matiasy - 4 płaty
- ogórek kiszony - 4 sztuki
- ziemniaki - 3 duże
- majonez - 3 łyżki
- sól, pieprz czarny
Cebulę obieramy z łupinek, kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Płaty śledziowe kroimy w paski, a następnie w kostkę.
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę.
Ziemniaki gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie około 20 minut.
Po ugotowaniu, studzimy je, obieramy i kroimy w mała kostkę.
Do miski wkładamy pokrojoną cebulę, ogórka, śledzie, ziemniaki, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładamy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę schładzamy w lodówce. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz