niedziela, 18 stycznia 2015

Śledziowa sałatka z ziemniakami i ogórkiem kiszonym


Co będzie potrzebne: 

- cebula - 2 sztuki
- śledzie matiasy - 4 płaty
- ogórek kiszony - 4 sztuki
- ziemniaki - 3 duże
- majonez - 3 łyżki
- sól, pieprz czarny


Cebulę obieramy z łupinek, kroimy w bardzo drobną kosteczkę. 


Płaty śledziowe kroimy w paski, a następnie w kostkę. 


Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę.


Ziemniaki gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie około 20 minut.


Po ugotowaniu, studzimy je, obieramy i kroimy w mała kostkę.


Do miski wkładamy pokrojoną cebulę, ogórka, śledzie, ziemniaki, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładamy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę schładzamy w lodówce. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz