niedziela, 9 grudnia 2012

Jaja z wiosennym farszem


Co będzie potrzebne: 
- jaja- 3 sztuki
- rzodkiewka - 5 sztuk
- kiełki z rzodkiewki - 1 opakowanie - 100 g
- serek smietankowy - 100 g
- przyprawy: sól, pieprz czarny


Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka. 
Rzodkiewki myjemy, kroimy w bardzo drobna kosteczkę.  Kiełki rzodkiewki siekamy drobniej.


Do miseczki wsypujemy rzodkiewkę i kiełki, dokładamy serek śmietankowy. Dodajemy szczyptę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy.


Gotowy farsz wkładamy do połówek jajek. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz