niedziela, 2 grudnia 2012

Frankfurterki w cieście francuskim


Co będzie potrzebne: 

kiełbaski frankfurterki - 10 sztuk
- ciasto francuskie - gotowe - jedno opakowanie

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim kiełbaskę -  frankfurterkę i zwijamy. Odcinamy ostrym nożem gotowy kawałek. Podobnie postępujemy ze wszystkimi kiełbaskami. W miejscu styku ciasta mocno dociskamy. 
Gotowe zawinięte kiełbaski kroimy na kawałki grubości 1 - 2 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.


Piekarnik nagrzewamy do temperatury 230 C, grzałka góra - dół. Pieczemy 15 minut. 


Najlepiej smakują ciepłe. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe


1 komentarz:

  1. zrobiłem. spróbowałem. i sie ucieszylem :D frankfutrerki kupilem w carrefourze od henryka kani

    OdpowiedzUsuń