Co będzie potrzebne:
- jaja - 4 sztuki- pieczarki - 20 dkg
- majonez - 2 łyżki
- chrzan - 1 łyżka
- masło - 1 łyżka (do przesmażenia pieczarek)
- pieprz czarny świeżo mielony, sól
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka.
Pieczarki myjemy. Trzemy na tarce na grubych oczkach.
- masło - 1 łyżka (do przesmażenia pieczarek)
- pieprz czarny świeżo mielony, sól
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka.
Pieczarki myjemy. Trzemy na tarce na grubych oczkach.
Pieczarki przesmażamy na odrobinie masła. Tak żeby odparowała z nich woda.
Do jeszcze ciepłych pieczarek dodajemy ugotowane żółtka, majonez, chrzan, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Połówki jajek nadziewamy pieczarkowym farszem. Możemy podać od razu ale też możemy schłodzić w lodówce i podawać na zimno.
Jajeczka szybko znikają ze stołu. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz