- marchew - 2 sztuki
- ogórek zielony - 2 sztuki
- papryka czerwona - 2 sztuki
- kiełki - u mnie akurat z brokuła, ale mogą być dowolne - Wasze ulubione
- sezam i czarnuszka
- papier ryżowy - 10 sztuk
Marchewki obieramy, kroimy w słupki.
Ogórki obieramy, kroimy w słupki. Podobnie paprykę czerwoną.
Kiełki płuczemy pod bieżącą wodą, odsączamy.
Do płaskiego naczynia wlewamy ciepłą wodę. Zanurzamy w nim na dwie sekundy arkusz papieru ryżowego.
Jak już będzie elastyczny kładziemy go na desce.
Arkusz posypujemy sezamem lub czarnuszką, układamy na nim ulubione warzywa.
Wszystko ściśle zwijamy (jak kopertę).
Spring rollsy z warzywami spożywamy na zimno. Najlepiej smakują maczane w sosie sojowym lub słodkim sosie chilli.SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz