- pierś z kurczaka - 3 pojedyncze sztuki
- szynka szwarcwaldzka - 2 opakowanie - około 12 cienkich plastrów
- papryka czerwona - 1 sztuka
- pomidory - 4-5 sztuk
- koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
- oliwa - 2 łyżki
- bazylia, oregano
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w paski.
Szynkę wyjmujemy z opakowania, każdy pasek piersi owijamy w plaster szynki.
Szynka jest dość słona, dlatego nie przeprawiam już kurczaka.
Na patelni obsmażamy roladki z każdej strony na złoto.
Paprykę kroimy w kosteczkę, pomidory obieramy ze skórki, również kroimy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy paprykę i pomidory, smażymy aż puszczą wodę i troszkę odparują, dodajemy koncentrat pomidorowy i zioła. Tak przygotowany sos przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na pomidorach układamy roladki z piersi.
Całość zapiekamy w piekarniku 20 minut, podajemy gorące. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz