Co będzie potrzebne:
- jajka - 4 sztuki
- kukurydza - 1 puszka
- ser żółty - 20 dkg
- szczypiorek - 1/2 pęczka
- ogórek kiszony - 2 sztuki
- tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
- pieprz czarny
- sól
Jajka gotujemy na twardo, po schłodzeniu obieramy ze skórki, kroimy w małą kostkę.
Kukurydzę wyjmujemy z zalewy i odcedzamy. Dodajemy do jajek.
Szczypiorek myjemy i kroimy drobniutko.
Ser żółty tarkujemy na dużych oczkach.
Ogórki kiszone obieramy ze skórki, również kroimy w kosteczkę.
Tuńczyka rozdrabniamy, razem z zalewą przekładamy do miski do pozostałych składników.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach, jak wszystkie składniki przegryzą się w lodówce. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz