- wątróbka drobiowa - 40 dkg
- kiwi - 2 sztuki
- olej - 2 duże łyżki
- przyprawy: pieprz czarny, sól,
- mąka - 2 łyżki
Wątróbki drobiowe oczyszczamy z żyłek i błon. Płuczemy w zimnej wodzie.
Całe wątróbki obtaczamy w mące.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Smażymy wątróbkę na złoty kolor z obu stron. Uwaga, wątróbka dość mocno pryszcze podczas smażenia.
Kiwi obieramy ze skórki, przekrawamy na pół. Kroimy w plastry.
Do usmażonych wątróbek dodajemy kiwi. Całość dusimy 5 minut na małym ogniu delikatnie mieszając. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli.
Wątróbka wyszła pyszna, kiwi nadaje potrawie słodko kwaśny smak. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz