- bagietki - 3 sztuki
- pieczarki - 20 dkg - cebula - 2 duże
- masło
- olej - 2 łyżki
- kiełbasa śląska - 1 pęto
- przyprawy: czosnek, pieprz, papryka słodka,
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i obsmażamy na patelni na odrobinie oleju.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, obsmażamy na patelni na złoty kolor.
Kiełbasę śląską obieramy ze skórki, kroimy w słupki.
Ser żółty tarkujemy.
Bagietki przekrawamy na pół.
Kładziemy wcześniej przygotowane składniki. Pieczarki, cebula, kiełbasa, ser żółty, przyprawy.
Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku około 15 minut.
Ser się rozpuścił, zapiekanki gotowe.
Zapiekanki są chrupiące, mają dużą ilość dodatków, tak jak lubię. Polecam. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz