sobota, 16 stycznia 2016
Kurczak mocno paprykowy
Co będzie potrzebne:
- kurczak - 1 sztuka
- olej - 2 łyżki stołowe
- czosnek granulowany
- papryka czerwona ostra
- pieprz czarny mielony
Kurczaka myjemy w zimnej wodzie. Ja przekroiłam go na pół, porcja dla dwóch bardzo głodnych osób :)
Mięso smarujemy delikatnie olejem i posypujemy przyprawami z każdej strony.
Tak przygotowanego kurczaka wkładamy do naczynia w którym upieczemy kurczaka.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Kurczaka pieczemy około 80 minut.
Po 80 minutach kurczak jest gotowy, chrupiący i rumiany.
Do kurczaka podałam frytki, bo moja rodzina je uwielbia :)
Kurczak był pyszny, soczysty w środku a z wierzchu chrupiący i mocno ostry, tak też miało być. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz