poniedziałek, 28 września 2015

Tortilla z kurczakiem i warzywami na ciepło


Co będzie potrzebne: 

- tortilla- 4 sztuki
- ogórek zielony - 1 sztuka
- cukinia - 1 sztuka
- papryka żółta - 1 sztuka
- papryka czerwona - 1 sztuka
- pierś z kurczaka - 1 podwójna
- majonez - 4 łyżki
- keczup - 4 łyżki
- olej do smażenia - 2 łyżki
- vegeta - 1 łyżeczka



Ogórka i cukinię kroimy w plasterki, a następnie w słupki.
 

Papryki myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w słupki.
 

Warzywa do tortilli gotowe.

 
Piersi z kurczaka myjemy.


Kroimy w plasterki.



  Wkładamy do garnka, posypujemy vegetą, dokładnie mieszamy.

 
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy filety z piersi.
 
 
Z majonezu i keczupu robimy sos. Smarujemy nim tortille.
 
 
Na każdej układamy porcję kolorowych warzyw i po trzy kawałki mięsa.
 
 
 
Tak przygotowane tortille ściśle zwijamy.


Tortille obsmażamy na patelni grillowej.
 
 
Jeszcze ciepłe podajemy, smakują fajnie jako przekąska, lub na mały obiad. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz