Co będzie potrzebne:
- tortilla- 4 sztuki
- ogórek zielony - 1 sztuka
- cukinia - 1 sztuka
- papryka żółta - 1 sztuka
- papryka czerwona - 1 sztuka
- pierś z kurczaka - 1 podwójna
- majonez - 4 łyżki
- keczup - 4 łyżki
- olej do smażenia - 2 łyżki
- vegeta - 1 łyżeczka
Ogórka i cukinię kroimy w plasterki, a następnie w słupki.
Papryki myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w słupki.
Warzywa do tortilli gotowe.
Piersi z kurczaka myjemy.
Wkładamy do garnka, posypujemy vegetą, dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy filety z piersi.
Z majonezu i keczupu robimy sos. Smarujemy nim tortille.
Na każdej układamy porcję kolorowych warzyw i po trzy kawałki mięsa.
Tak przygotowane tortille ściśle zwijamy.
Jeszcze ciepłe podajemy, smakują fajnie jako przekąska, lub na mały obiad. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz