niedziela, 13 września 2015

Galaretka z porzeczkami


Co będzie potrzebne: 

- galaretki - 3 sztuki (czerwona, żółta i fioletowa)
- wrzątek
- porzeczki białe, czerwone i czarne - po 100 g

Porzeczki myjemy w zimnej wodzie, zostawiamy na durszlaku do odcieknięcia.


  



Do głębokiego naczynia wsypujemy pierwszą fioletową galaretkę, zalewamy 400 ml wrzątku, rozpuszczamy dokładnie mieszając. Pozostawiamy do ostygnięcia. 
  
Umyte czarne porzeczki układamy w pucharkach. 
 

Chłodną galaretkę wlewamy do pucharków, zalewając porzeczki.
 
 
Chowamy do lodówki. Po 30 minutach galaretka ściąga się.
Czynność powtarzamy z jasną galaretką i białymi porzeczkami.


A na koniec czerwona galaretka i czerwone porzeczki.
 
 

Po około dwóch godzinach powstaje ładny porzeczkowy deser. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe
 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz