Co będzie potrzebne:
- galaretki - 3 sztuki (czerwona, żółta i fioletowa)
- wrzątek
- porzeczki białe, czerwone i czarne - po 100 g
Porzeczki myjemy w zimnej wodzie, zostawiamy na durszlaku do odcieknięcia.
Do
głębokiego naczynia wsypujemy pierwszą fioletową galaretkę, zalewamy 400
ml wrzątku, rozpuszczamy dokładnie mieszając. Pozostawiamy do
ostygnięcia.
Umyte czarne porzeczki układamy w pucharkach.
Chłodną galaretkę wlewamy do pucharków, zalewając porzeczki.
Chowamy do lodówki. Po 30 minutach galaretka ściąga się.
Czynność powtarzamy z jasną galaretką i białymi porzeczkami.
A na koniec czerwona galaretka i czerwone porzeczki.
Po około dwóch godzinach powstaje ładny porzeczkowy deser. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz