poniedziałek, 6 października 2014

Ryba - Mintaj na szybki piątkowy obiad


Co będzie potrzebne: 
- Mintaj - kostka - 2 sztuki
- jajko- 1 sztuka
- bułka tarta - 1/2 szklanka
- przyprawy: sól, pieprz,  
- olej do smażenia


Kostek rybnych nie odmrażamy.





Rybę solimy i pieprzymy z obu stron.
Do jednej miseczki rozbijamy całe jajko, roztrzepujemy widelcem, a do drugiej wsypujemy pół szklanki bułki tartej.


Mintaja obtaczamy najpierw w jajku a potem w bułce. 


Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano z obu stron na średnim ogniu.
Rybę podajemy gorącą od razu z patelni, ja przygotowałam do niej tłuczone  ziemniaki.
Cały obiad jest gotowy w 30 minut. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz