Co będzie potrzebne:
- jajka - 2 sztuki
- kajzerka - 1 sztuka
- szczypiorek
- sól, pieprz
Szczypiorek myjemy w wodzie, osuszamy i kroimy drobno.
W kajzerce nacinamy ostrym nożem skórkę i wyjmujemy górę.
Jajka myjemy, wybijamy ostrożnie do miski, roztrzepujemy widelcem. Dodajemy pokrojony szczypiorek, sól i pieprz.
Jajecznicę wlewamy ostrożnie do kajzerki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Bułkę przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 15 minut, aż jajecznica się ściągnie. Ja sprawdzałam wykałaczką czy jajka są takie jak lubię.
Gotową jajecznicę dla leniwych przekładamy na talerz. Uwaga przy jedzeniu, jajka w środku bułki są bardzo gorące. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz