poniedziałek, 18 lutego 2013

Koreczki z białą kiełbasą


Co będzie potrzebne: 


- biała kiełbasa cienka - jedno opakowanie - 300 g
- pieczarki drobne - 20 sztuk
- ogóreczki konserwowe mini
- cebulka konserwowa mini 
- przyprawy: majeranek, czosnek, pieprz czarny

- olej do smażenia
- wykałaczki

Pieczarki płuczemy pod letnią wodą, skracamy nóżkę. Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju, na gorący tłuszcz wrzucamy pieczarki.  Smażymy na złotawy kolor, na sam koniec posypujemy czosnkiem, czarnym pieprzem i majerankiem. Przekładamy do innego naczynia i pozostawiamy do schłodzenia.


Na tą samą patelnie po raz drugi wlewany odrobinę oleju, około jednej łyżki stołowej, podgrzewamy, na gorący tłuszcz wkładamy białą kiełbasę. Smażymy na złoty kolor z obu stron, kiełbasy nie przyprawiamy, ja kupiłam czosnkową, więc sama w sobie jest już smaczna. 
Usmażoną białą kiełbaskę studzimy i kroimy na mniejsze części  (tak około 3-centymetrowe).


Z zalewy wyjmujemy małe ogóreczki konserwowe i miniaturowe cebulki.



Robiąc koreczki na wykałaczki nadziewamy kawałek białej kiełbaski, pieczarkę i ogórek konserwowy, na inne zamiast ogóreczka nadziewamy cebulkę. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz