- pieczarki drobne - 20 sztuk
- ogóreczki konserwowe mini- cebulka konserwowa mini
- przyprawy: majeranek, czosnek, pieprz czarny
- olej do smażenia
- wykałaczkiPieczarki płuczemy pod letnią wodą, skracamy nóżkę. Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju, na gorący tłuszcz wrzucamy pieczarki. Smażymy na złotawy kolor, na sam koniec posypujemy czosnkiem, czarnym pieprzem i majerankiem. Przekładamy do innego naczynia i pozostawiamy do schłodzenia.
Na tą samą patelnie po raz drugi wlewany odrobinę oleju, około jednej łyżki stołowej, podgrzewamy, na gorący tłuszcz wkładamy białą kiełbasę. Smażymy na złoty kolor z obu stron, kiełbasy nie przyprawiamy, ja kupiłam czosnkową, więc sama w sobie jest już smaczna.
Usmażoną białą kiełbaskę studzimy i kroimy na mniejsze części (tak około 3-centymetrowe).
Z zalewy wyjmujemy małe ogóreczki konserwowe i miniaturowe cebulki.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz