Co będzie potrzebne:
- makaron (duże muszle) - kilka sztuk
- cebula - jedna sztuka
- papryka czerwona - 1 sztuka
- tuńczyk w sosie własnym - jedna puszka
- kukurydza - jedna puszka
- jajka - 4 sztuki
- koperek - ja użyłam mrożonego 1 dużą łyżkę (bo akurat taki miałam)
- majonez - 4 łyżki
- sól, pieprz do smaku
Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę.
Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne, kroimy w kosteczkę.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę.
Do miski wrzucamy cebulę, paprykę, kukurydzę, jajka, tuńczyka (bez sosu).
Dodajemy koperek, sól, pieprz i majonez. Wszystko delikatnie mieszamy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy.
Muszle z makaronu napełniamy przygotowaną sałatką. Układamy na talerzu, dekorujemy.
Szybka i smaczna przekąska. Ładnie prezentuje się na stole. Polecam. Smacznego.
Stopień trudności: łatwe
Szybka i smaczna przekąska. Ładnie prezentuje się na stole. Polecam. Smacznego.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz