Co będzie potrzebne:
- pierś z kurczaka - 1 podwójna
- ser żółty - 20 dkg
- papryka żółta, zielona, czerwona - po 1 sztuce
- cebula - 3 sztuki
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek, przyprawa do kurczaka, papryka ostra
- olej do smażenia mięsa
- masło - 2 łyżeczki
- gotowe placki tortilla - 6/8 sztuk
Paprykę myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne. Kroimy w paski. Podsmażamy na oleju.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy do papryki.
Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plastry, przyprawiamy dość mocno. Smażymy na patelni grillowej. Po usmażeniu kroimy w paski. Dodajemy do cebuli i papryki.
Ser tarkujemy na małych oczkach.
Na połowie placka tortilli układamy farsz mięsno-cebulowo-paprykowy i posypujemy serem żółtym.
Tak przygotowaną Quesadillas przekładamy na gorącą patelnię. Smażymy z oby stron na złoty kolor. Gorące kroimy na mniejsze części i podajemy najlepiej z sosem czosnkowym lub salsą. SMACZNEGO
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz