czwartek, 18 lutego 2021

Chipsy paprykowo-czosnkowe z tortilli


Co będzie potrzebne: 

- tortilla pszenna - 2 placki
- masło - 2 łyżki
- sól - szczypta
- czosnek granulowany - 1 łyżeczka
- papryka ostra - 1 łyżeczka
- ser żółty - 10 dkg

Masło rozpuszczamy, dodajemy sól, czosnek, ostra paprykę. Wszystko razem mieszamy.
Ser żółty tarkujemy na małych oczkach. 

Placek smarujemy roztopionym masłem z przyprawami. Posypujemy żółtym serem. Kroimy na 12 części.

Tak przygotowane chipsy przekładamy na blaszkę na papier do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180C piekarnika, pieczemy 8-10 minut. Po upieczeniu pozostawiamy chwilę do ostygnięcia.

Z drugim plackiem postępujemy analogicznie :)

Chipsy są gotowe :) Szybka, fajna przekąska. Ja podałam do nich sos czosnkowy i swój pikantny keczup z cukinii. Z dwóch placków tortilli wychodzi porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO. 

Stopień trudności:  łatwe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz