Co będzie potrzebne:
- filet z makreli w sosie pomidorowym w puszce - 2 puszki
- jaja - 4 sztuki
- ogórek kiszony - 3 sztuki
- koperek - 1 łyżka stołowa
- majonez - 1 łyżka
Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu i obraniu kroimy w kostkę.
Ogórki koszone obieramy ze skórki, kroimy w małą kosteczkę.
Jak tylko na rynku pojawia się świeży koperek, kupuję kilka pęczków i zamrażam. Potem w zimę albo w taki dzień jak dziś wyjmuję z lodówki i mam go pod ręką.
Wszystko razem mieszamy z łyżką majonezu.
Puszki otwieramy i całą zawartość ryby wraz z sosem pomidorowym z puszki przekładamy do miseczki, rozdrabniamy widelcem.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Próbujemy, możemy doprawić świeżym mielonym pieprzem. Gotową pastę możemy jeść jako sałatkę, albo na chlebie jako pasta. SMACZNEGO
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz