wtorek, 15 grudnia 2020

Siekane kotlety z piersi kurczaka z koperkiem i majonezem

 

Co będzie potrzebne: 

- pierś z kurczaka - 1 podwójna
- majonez - 1 łyżka
- jajka - 2 sztuki
- koperek - 1 pęczek
- mąka ziemniaczana - 1 łyżka
- mąka pszenna - 1 łyżka 
- vegeta - 1 łyżeczka
- olej do smażenia

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierem kuchennym i kroimy w drobna kostkę.


Do dużej miski wkładamy pokrojone w kostkę mięso. Przyprawiamy łyżeczką vegety, dodajemy łyżkę majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.


Do masy mięsnej wbijamy dwa całe jajka, wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dodajemy koperek. Wszystko dokładnie mieszamy.


Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorącym tłuszczu smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. 



Siekane kotlety smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz