- kulki ziemniaczane mrożone - 1 opakowanie - 500 g
Na sos czosnkowy:
- czosnek - 5 ząbków - przeciskamy przez praskę
- serek śmietankowy - jedno opakowanie - 200 g
- przegotowana woda - 5 łyżek stołowych
- majonez - 1 łyżeczka
- musztarda - 1 łyżeczka
- coś zielonego (natka pietruszki lub koperek)
Wszystkie składniki na sos czosnkowy mieszamy, sos można przygotować wcześniej żeby składniki się przegryzły.
- serek śmietankowy - jedno opakowanie - 200 g
- przegotowana woda - 5 łyżek stołowych
- majonez - 1 łyżeczka
- musztarda - 1 łyżeczka
- coś zielonego (natka pietruszki lub koperek)
Wszystkie składniki na sos czosnkowy mieszamy, sos można przygotować wcześniej żeby składniki się przegryzły.
Mrożone kulki ziemniaczane wysypujemy na blaszkę.
Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C.
Gorące przekładamy na talerz.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz