Co będzie potrzebne:
- buraki czerwone ugotowane - 3 duże sztuki - kupuję w Lidlu
- serek śmietankowy kanapkowy - 1 opakowanie - 200 ml
- rzeżucha - do dekoracji
Buraczki obieramy ze skórki.
Kroimy na plastry grubości około 5 mm.
Wycinamy równej wielkości kółka, najlepiej za pomocą obręczy kuchennych.
W obręczy układamy na dnie plaster buraczka czerwonego, następnie smarujemy go grubo serkiem śmietankowym, tak żeby grubość warstwy serka była zbliżona do grubości buraczka. Warstwy powtarzamy 3 razy, kończymy plastrem buraczka.
Tak przygotowane przekładańce układamy na talerzu i ozdabiamy rzeżuchą. Przystawka bardzo ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Polecam na przyjęcia.
SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz