niedziela, 3 marca 2019

Quesadillas z kurczakiem i zielonymi warzywami




Co będzie potrzebne:

- pierś z kurczaka - 1 podwójna
- ser żółty - 20 dkg
- papryka zielona - 2 sztuki
- cukinia zielona - 2 sztuki
- cebula - 5 sztuk
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek, przyprawa do kurczaka, papryka ostra
- olej do smażenia mięsa
- masło - 2 łyżeczki
- gotowe placki tortilla 6 - 8 sztuk


Paprykę myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne. Kroimy w paski. 
Podsmażamy na oleju.


Cukinię myjemy, kroimy w plasterki.


Podsmażamy na oleju.


Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy. 


Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plastry, przyprawiamy dość mocno. 



Smażymy na patelni. Po usmażeniu kroimy w paski.



Składniki farszu (paprykę, cukinię, cebulę, mięso) delikatnie mieszamy. Próbujemy, powinno być pikantne, na tym etapie możemy jeszcze doprawić.


Ser tarkujemy na grubych oczkach.


W tortownicy układamy na przemian, placek, farsz i ser żółty.

Na ostatnią warstwę tortilli kładziemy wiórki z masła. 


Tak przygotowaną Quesadillas wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 C no około 30 minut.
Gorącą podajemy z sosem czosnkowym lub salsą. SMACZNEGO
Stopień trudności: łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz