Co będzie potrzebne:
- kasza bulgur - 2 torebki
- cukinia - 2 sztuki
- papryka żółta i czerwona - po 1 sztuce
- pieczarki - 20 dkg
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Cukinię myjemy, kroimy na półplasterki, odsmażymy na oleju.
Papryki myjemy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju.
Pieczarki płuczemy pod wodą, kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju.
Kaszę gotujemy w torebkach w osolonej wodzie około 20 minut. Po ugotowaniu wysypujemy do miski, dodajemy wszystkie wcześniej przygotowane i obsmażone warzywa, doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy.
Podajemy gorącą jako dodatek do mięsa. Smakuje wybornie. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz