Co będzie potrzebne:
- pomidorki na gałązce - 10 - 15 sztuk
- twaróg - 10 dkg
- śmietana 18 % - 3 łyżki
- rzodkiewka - 5 sztuk
- rzeżucha - garść
- sól i pieprz do smaku
Pomidorki odrywamy od gałązek, ale tak żeby zostawić przy nich szypułki.
Pomidory myjemy. Odcinamy czubeczki. Z nich będą przykrywki.
Wydrążamy delikatnie środek, odwracamy i układamy na ręczniku papierowym żeby odciekły.
Twaróg mieszamy ze śmietaną.
Rzodkiewki myjemy, kroimy w drobną kosteczkę.
Rzeżuchę siekamy. Wszytko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Pomidorki nadziewamy twarogiem. układamy na talerzu.
Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem można ozdobić jeszcze troszkę rzeżuchą.
SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Widzę, że na Twoim blogu wiosna pełną parą :) Czekałem na takie przepisy całą zimę!
OdpowiedzUsuń