- papryka czerwona - jedna sztuka
- groszek konserwowy - mała puszka
- kukurydza konserwowa - mała puszka
- szczypiorek - jeden pęczek
- bagietka długa - 2 sztuki (u mnie jedna pszenna, druga ziarnista)
- mleko - jedna szklanka
- żelatyna spożywcza - 1 łyżka
Z długich bagietek odkrawamy piętki, wydrążamy środek.
Mleko podgrzewamy z garnku (nie gotujemy), dodajemy żelatynę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia, studzimy.
Paprykę i szczypiorek kroimy drobno.
Do miski wrzucamy paprykę, szczypiorek, kukurydzę i groszek. Zalewamy to chłodnym mlekiem z żelatyną. Czekamy aż cała masa trochę stężeje.
Nadziewamy bagietki i szybko wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy, kroimy na plasterki i układamy na talerzu.
Przystawka bardzo ładnie wygląda :) Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz