- makaron muszle - jedno opakowanie
- cebula - jedna sztuka
- papryka czerwona - jedna sztuka
- tuńczyk w sosie własnym - jedna puszka
- kukurydza - jedna puszka
- jajka - 5 sztuk
- koperek - jeden pęczek
- majonez - 4 łyżki
- sól, pieprz do smaku
Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę.
Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne, kroimy w kosteczkę.
Do miski wrzucamy cebulę, paprykę, kukurydzę.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę.
Do miski dodajemy jajka, tuńczyka (bez sosu) i posiekany koperek.
Dodajemy sól, pieprz i majonez. Wszystko delikatnie mieszamy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Muszelki napełniamy sałatką z tuńczyka. Fajnie wygląda i dobrze smakuje. Taka inna propozycja podania sałatki. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz