środa, 9 marca 2016
Skrzydełka Grażynki
Dlaczego skrzydełka Grażynki?
Nowa praca, nowe koleżanki i nowe inspiracje kulinarne :)
Co będzie potrzebne:
- skrzydełka z kurczaka - 10 sztuk
- olej do smażenia
- mąka krupczatka - 1 szklanka
- papryka ostra lub chili
- przyprawa maggi w płynie
Skrzydełka myjemy w letniej wodzie, dzielimy na cząstki (jak na zdjęciu).
Wkładamy do garnka, polewamy płynną przyprawą Maggi (dość obficie - około pół butelki). Mieszamy, pozostawiamy na całą noc w lodówce.
Do miski wsypujemy mąkę krupczatkę i ostrą paprykę.
Wszystko dokładnie mieszamy. Skrzydełka obtaczamy w mące.
Smażymy je na patelni po 10 minut z każdej strony, na początku na mocnym ogniu a potem zmniejszamy i podsmażamy jeszcze chwilkę.
Gorące podajemy z frytkami lub jako samodzielną przekąskę do chrupania. SMACZNEGO. Stopień trudności: łatwe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A kiedy będą piersi Grażynki? :D
OdpowiedzUsuń