poniedziałek, 29 września 2014

Odsmażane ziemniaki z obiadu - smak dzieciństwa

Co będzie potrzebne: 

- ziemniaki ugotowane - najlepiej z poprzedniego dnia z obiadu - kilka sztuk
- olej - 1 łyżeczka
- gotowa "przyprawa do ziemniaków, placków ziemniaczanych, farszów i zapiekanek ziemniaczanych" - 1 łyżeczka

Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, ziemniaki kroimy w grube plastry, wrzucamy na gorący tłuszcz. 


Ziemniaki posypujemy gotową przyprawą (w jej skład wchodzi: papryka słodka, sól, cebula, czosnek, pietruszka, pieprz czarny, kurkuma, kminek, majeranek, cząber, papryka ostra).


Mieszając podsmażamy ziemniaki na złoty kolor.


Tak przygotowane ziemniaki przekładamy na talerz. Często wykorzystuję w ten sposób resztki jedzenia z poprzedniego dnia z obiadu.SMACZNEGO
Stopień trudności: bardzo łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz