Co będzie potrzebne:
- ziemniaki ugotowane - najlepiej z poprzedniego dnia z obiadu - kilka sztuk
- olej - 1 łyżeczka
- gotowa "przyprawa do ziemniaków, placków ziemniaczanych, farszów i zapiekanek ziemniaczanych" - 1 łyżeczka
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, ziemniaki kroimy w grube plastry, wrzucamy na gorący tłuszcz.
Ziemniaki posypujemy gotową przyprawą (w jej skład wchodzi: papryka słodka, sól, cebula, czosnek, pietruszka, pieprz czarny, kurkuma, kminek, majeranek, cząber, papryka ostra).
Mieszając podsmażamy ziemniaki na złoty kolor.
Tak przygotowane ziemniaki przekładamy na talerz. Często wykorzystuję w ten sposób resztki jedzenia z poprzedniego dnia z obiadu.SMACZNEGO
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz