Co będzie potrzebne:
- schab - porcja na 6 kotletów
- ser żółty - 30 dkg
- jaja- 2 sztuki
- bułka tarta - 1 szklanka
- przyprawy: sól, pieprz,
- olej do smażenia
Ze schabu wykrawamy sześć kotletów, grubości około 1 centymetra. Rozbijamy tłuczkiem z obu stron.
Do jednej miseczki rozbijamy dwa całe jajka, roztrzepujemy widelcem, a do drugiej wsypujemy szklankę bułki tartej.
Ser żółty kroimy na grube paski.
Rozbite kotlety przyprawiamy solą i pieprzem, na każdy kotlet kładziemy jeden kawałek sera i zawijamy. Na koniec spinamy wykałaczką.
Tak przygotowane roladki obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wkładamy roladki i smażymy z każdej strony po minucie na rumiano.
Jeszcze ciepłe roladki podajemy na obiad. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Hej Beatko! Spodobał mi się Twój schabowy i wczoraj wypróbowałam. Pychotka !!!! Wszyscy się zajadali! Dzięki za fajny przepis.
OdpowiedzUsuń