poniedziałek, 4 marca 2013

Schabowy z żółtym serem



Co będzie potrzebne: 
- schab - porcja na 6 kotletów
- ser żółty - 30 dkg
- jaja- 2 sztuki
- bułka tarta - 1 szklanka
- przyprawy: sól, pieprz,  
- olej do smażenia

Ze schabu wykrawamy sześć kotletów, grubości około 1 centymetra. Rozbijamy tłuczkiem z obu stron.


Do jednej miseczki rozbijamy dwa całe jajka, roztrzepujemy widelcem, a do drugiej wsypujemy szklankę bułki tartej.


Ser żółty kroimy na grube paski.


Rozbite kotlety przyprawiamy solą i pieprzem, na każdy kotlet kładziemy jeden kawałek sera i zawijamy. Na koniec spinamy wykałaczką.


Tak przygotowane roladki obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wkładamy roladki i smażymy z każdej strony po minucie na rumiano.


Jeszcze ciepłe roladki podajemy na obiad. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe




1 komentarz:

  1. Hej Beatko! Spodobał mi się Twój schabowy i wczoraj wypróbowałam. Pychotka !!!! Wszyscy się zajadali! Dzięki za fajny przepis.

    OdpowiedzUsuń