Co będzie potrzebne:
- szpinak baby - 1 opakowanie - 200g
- pomidory koktajlowe - 10 - 15 sztuk
- ser mozzarella (małe kulki) - 1 opakowanie - 200g
- granat - 1 sztuka
- oliwa - kilka łyżek
- cytryna - 1/2 sztuki
- miód najlepiej płynny - 1 łyżka
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
Szpinak baby płuczemy pod bieżącą wodą i dobrze osuszamy na ręczniku papierowym.
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
Szpinak baby płuczemy pod bieżącą wodą i dobrze osuszamy na ręczniku papierowym.
Pomidory myjemy, przekrawamy na pół. Układamy na szpinaku.
Mozzarellę wyjmujemy z zalewy, małe kulki przekrawamy na pół. Układamy na szpinaku.
Granat obieramy (kroimy go na pół, trzymając pestkami do dołu nad miską uderzamy w górną część owocu najlepiej drewnianą łyżką. Pestki same wpadają do miski.) Pestkami posypujemy sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz