Co będzie potrzebne:
- szynka konserwowa w cienkich plastrach - 200 g
- ser żółty w cienkich plastrach - 200 g
- ogórek konserwowy - 5 sztuk
- jajka - 4 sztuki
- majonez - 3 łyżki
- musztarda - 1 łyżka
- pieprz czarny świeżo mielony
- kilka listków bazylii do dekoracji
Plastry szynki i sera żółtego kroimy w paski grubości 1 cm.
Wkładamy do miski.
Ogórki konserwowe kroimy w słupki, dodajemy do szynki i sera.
Jajka gotujemy na twardo. Jak przestygną kroimy w paski, dodajemy do miski.
Majonez mieszamy z musztardą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy.
Sałatkę dekorujemy listkami bazylii.
Smaczna, szybka do przygotowania sałatka. Składniki pokrojone w paski fajnie wyglądają. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz