Co będzie potrzebne:
- śledzie matiasy - 2 płaty
- cebula biała - 1 sztuka
- buraki gotowane - 2 sztuki
- marchew gotowana - 2 sztuki
- śledzie matiasy - 2 płaty
- cebula biała - 1 sztuka
- buraki gotowane - 2 sztuki
- marchew gotowana - 2 sztuki
- jajka - 3 sztuki
- ogórek kiszony - 3 sztuki
- majonez - 4 łyżki
- świeży koperek - kilka gałązek do dekoracji
Jajka, buraczki, marchew gotujemy (oczywiście wszystko oddzielnie). Ugotowane, przestudzone kroimy w drobną kostkę.
Jajka, buraczki, marchew gotujemy (oczywiście wszystko oddzielnie). Ugotowane, przestudzone kroimy w drobną kostkę.
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Podobnie postępujemy z kiszonymi ogórkami.
Śledzie kroimy w kostkę.
Wymyśliłam, że sałatka będzie w małych szklanych naczyniach, każdy dostanie swoją porcję sałatki dla siebie.
Na dno małych słoiczków kładziemy warstwowo najpierw śledzia.
Kolejno czerwone buraczki i łyżkę majonezu.
Pokrojone w kosteczkę jajko i kiszonego ogórka.
Na ogórka kładziemy marchewkę, łyżkę majonezu i do dekoracji gałązkę koperku.
Sałatka bardzo ładnie wygląda w tych słoiczkach :)
Dobrze smakuje, jest syta, smak śledzia nie jest intensywny i zjedzą ją również ci, którzy na co dzień śledzika nie zjedzą :)
Fajna na przyjęcia, taka na jeden kęs.
SMACZNEGO
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz