- ciasto francuskie świeże - 1 opakowanie
- ser biały - twaróg - 200 g
- żółtko z jaja - 2 sztuki
- cukier wanilinowy - 1 opakowanie
- rodzynki - garść
Ser biały przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem, dodajemy żółtka z dwóch jaj, całe opakowanie cukru wanilinowego i rodzynki. Całość razem dokładnie mieszamy.
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i delikatnie rozwijamy. Wykrawamy kwadraty. Na każdy kładziemy dużą łyżkę farszu serowego.
Składamy kopert, a boki dociskamy.
Tak przygotowane ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 220 C, wkładamy ciasteczka, pieczemy 15 minut.
Ciasteczka są pyszne, najlepiej smakują jeszcze ciepłe. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz