Co będzie potrzebne:
- ciasto francuskie - 1 opakowanie
- ser żółty - 200 g
Na sos
- koncentrat pomidorowy - 2 duże łyżki stołowe
- ketchup - 1 duża łyżka stołowa
- przyprawa do pizzy - 1 łyżeczka
Ciasto francuskie rozwijamy.
Przygotowujemy sos do posmarowania ciasta, do niewielkiej miseczki wlewamy 2 łyżki koncentratu, 1 łyżkę ketchupu i przyprawę do pizzy, wszystko dokładnie mieszamy. Takim sosem smarujemy ciasto.
Całość posypujemy serem i zwijamy.
Zwiniętą roladę kroimy na plastry grubości około 1 centymetra.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 C około 15 minut.
Gotowe ślimaczki podajemy gorące jako przekąskę. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz