Co będzie potrzebne:
- galaretki - 3 kolory - 3 sztuki
- mleko skondensowane niesłodzone - 500 g
- wrzątek
Galaretki wsypujemy do szklanej miski, każdą oddzielnie.
Zalewamy 400 ml wrzątku, dokładnie mieszając rozpuszczamy je.
Do wysokiego naczynie wlewamy schłodzone skondensowane mleko. Ubijamy na pianę na najwyższych obrotach robota.
Pianę dzielimy na 3 części i dodajemy ją do schodzonych galaretek.
Tak przygotowane delikatne kolorowe piankowe galaretki przekładamy do tortownicy na przemian, 3 łyżki piany różowej, trzy łyżki piany zielonej i trzy łyżki piany żółtej itd. Deser schładzamy w lodówce, po godzinie jest gotowy. Pianka wyszła bardzo puszysta i delikatna. SMACZNEGO
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz