Co będzie potrzebne:
- wydmuszki z jajek - 10 sztuk
- galaretki - 3 kolory - 3 sztuki
- wrzątek
Jajka myjemy.
Robimy wydmuszki, wylewamy białko i żółtko, możemy je wykorzystać do ciasta, albo do jajecznicy. Skorupki zalewamy wrzątkiem, jak woda przestygnie wylewamy ją, skorupki osuszamy.
Galaretki wsypujemy do szklanej miski, każdą oddzielnie, zalewamy 300 ml wrzątku, dokładnie mieszając rozpuszczamy je.
Po ostudzeniu galaretki wlewamy delikatnie do wydmuszek.
Wydmuszki z galaretką wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Na drugi dzień wyjmujemy wydmuszki z lodówki, obieramy z łupinek (jajka obierają się łatwo). Smakowite galaretki gotowe w sam raz na Wielkanocny stół. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz